Lola Quinoa: van Nederlandse bodem

01

Jan.

A

by Bart

Dutch Quinoa Group introduceert een nieuw assortiment voor de foodservice: quinoa van Nederlandse bodem. Nederlandse quinoa is zo toegankelijker voor foodprofessionals in horeca en catering. Onder het merk Lola Quinoa is er nu naast naturel quinoa zaden ook een drietal nieuwe varianten: quinoa pops, quinoa meel en getoaste quinoa.

Lola Quinoa is een natuurproduct dat op duurzame wijze wordt geteeld in Nederland. Dutch Quinoa Group produceert haar producten naar eigen zeggen binnen een korte, transparante keten – onbespoten en weinig food miles, makkelijk traceerbaar tot aan de teler.
Nederlandse quinoa is een glutenvrije bron van hoogwaardige eiwitten, levert langzame koolhydraten en is rijk aan vezels en mineralen. Hierdoor is de volkoren quinoa een belangrijk ingrediënt voor vlees-vervangende producten. Specifiek voor vegetariërs en coeliakie patiënten biedt dit meer voedingsopties met een hoge voedingswaarde. Hiermee speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar smakelijke, nieuw ontwikkelde voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten.

Dutch Quinoa Group stond in 2017 op de derde plaats in de MKB Innovatie top 100.

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn