Vakbeurs Foodspecialiteiten op 26 en 27 september breidt uit

01

Jan.

A

by Bart

Delicatessenbeurs Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt dit jaar gehouden op dinsdag 26 en woensdag 27 september in het Expo Center in Houten en zal door de toevoeging van Hal 3 aan de beursvloer meer standruimte bieden. Ondernemers uit de Foodspecialiteitenbranche, supermarkten, ambulante handel en luxere horeca kunnen zich gratis als bezoeker aanmelden.

De nieuw toegevoegde Hal 3 wordt deels ingericht met de Noord-Hollandse Kaasmarkt van leverancier Zijerveld. Dit is variant op de Alkmaarse Kaasmarkt, met de originele kaasdragers die hiervoor op de beursvloer in actie komen en meer dan duizend kazen meebrengen. 

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een vakbeurs voor delicatessen, gericht op speciaalzaken en aanverwante kanalen. Producenten, importeurs en groothandels tonen op de beurs assortimenten en noviteiten in Hollandse- en buitenlandse kazen, boerenkaas, noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, koffie, thee, charcuterie, wijnen en andere drankspecialiteiten, geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen, bedrijfskleding en winkelinrichting.

Een onderdeel van de beurs is het Noviteitenplein, waar deelnemers hun belangrijkste innovaties uit het afgelopen jaar kunnen tentoonstellen en inzenden voor de titel ‘Beste Noviteit 2017’.

Tijdens de vakbeurs vinden de kaaskeuringen plaats van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC). Deze kaaswedstrijd om de titel ‘Beste Proever van Nederlandse Kaas’ trekt jaarlijks zo’n 450 deelnemers uit de kaasindustrie, handel en detailhandel. Het is dit jaar de 58ste editie van het NNKC. De keuringen, in verschillende sessies tijdens de beursdagen, vinden plaats in de grote zaal op de eerste verdieping van het Expo Center. Deelnemers krijgen tien kaasmonsters te proeven, die zij zo nauwkeurig mogelijk moeten benoemen. Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles in de categorieën industrie, handel en detailhandel. De overall winnaar krijgt op een feestelijke avond begin oktober de prestigieuze ‘Gouden Kaasboor’ uitgereikt.

Daarnaast is er de presentatie van de finalisten van de Holland Kaaskeuring, de consumentenkeuring van kazen van grote producenten: de lekkerste kaas in twee categorieën. Ieder jaar worden andere categorieën gekozen. Welke van de inzendingen de lekkerste kaas is, wordt bepaald door een consumentenpanel van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO).

Vorig jaar trok de beurs 5600 bezoekers. Dit jaar zal de beursvloer met 1050 vierkante meter worden uitgebreid naar 8100 meter, met ongeveer 250 deelnemende bedrijven.

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn