Van Teylingen benoemd tot Maestro Cortador Profesional

11

Jan.

A

by Heidi - #Maestro Cortador, Iberico

Herman van Teylingen mag als eerste Nederlander de beschermde titel Maestro Cortador Profesional voeren. Hij werd in december 2017 in Madrid benoemd vanwege zijn vaardigheden in het snijden van Spaanse ham.

De uitgesproken smaak van de pata negra of jamón Ibérico komt pas goed tot zijn recht als de ham ambachtelijk wordt gesneden, een techniek die veel oefening vereist. Van Teylingen heeft zich jarenlang in Spanje bekwaamd in het met de hand snijden van de ham in flinterdunne plakjes.

In Spanje is er van oudsher erkenning voor de waarde van professioneel gesneden Ibérico-ham. Maar ook in Nederland kan een cortador worden ingehuurd om het ambacht te tonen. Het snijden van een volledige Ibérico-ham neemt enkele uren in beslag.

Van Teylingen is eigenaar van Spanish Products in Haarlem dat Spaanse specialiteiten importeert.

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn