Verkiezing Favoriet Bioproduct tijdens Bio-beurs

11

Jan.

A

by Heidi - #Bio-beurs, biologisch

Dertien biologische producten dingen mee naar de titel Favoriet Bioproduct 2018. Bezoekers aan de Bio-beurs in Zwolle kunnen de producten bekijken en proeven en hun stem uitbrengen.

Het beurspubliek kiest dus wie de winnaar wordt. De uitslag wordt op donderdag 18 januari om 16.15 uur bekend gemaakt op het Foodplein. De Verkiezing van het Favoriete Bioproduct is een initiatief van Bionext en BioNederland.
 
"De trend naar minder vlees en minder koolhydraten is duidelijk terug te zien in de productlanceringen", vertelt Jan Groen, voorzitter van BioNederland. "Ook spelen nieuwe bio-producten in op het tegengaan van verspilling.”  

Nieuwe producten
Aan de verkiezing doen alleen nieuwe biologische producten mee. Een product is nieuw als het op de markt geïntroduceerd is sinds de vorige Bio-beurs (januari 2017) of gelanceerd wordt op deze Bio-beurs. Het kan hierbij gaan om een nieuw product, nieuwe productpresentatie (bijvoorbeeld verpakking) of een nieuwe toepassing van een bestaand product. Op de foto bananenbrood van Udea, gemaakt met overrijpe bananen die anders worden weggegooid, en Honing met cranberry van De Traay.
 
De volgende producten doen mee aan de verkiezing voor favoriet Bioproduct  2018:
1.    BIO-Center ZANN - Sweet Dreams
2.    De Rit - Kikkererwtenchips Sour Cream & Onion
3.    Udea - Bananenbrood
4.    Florentin - Falafel burger
5.    Florentin - Hummus +
6.    KOOC – Kant-en-klaar maaltijden
7.    Eco Warehouse - Vejibag
8.    Eco Warehouse - SoapLift
9.    De Traay - Honing met cranberry
10.    Biobites - Kokos Koekjes Chuncky Banana
11.    Lovechock - Extra Pure
12.    Terra Sana - Triangles Maïs & Peulvruchten
13.    La Vie Est Belle - RizRiz 


Biologische winkel
Op de beurs is ook de bekendmaking van de beste biologische winkel van Nederland. De Bio-beurs wordt gehouden op 17 en 18 januari in de IJsselhallen in Zwolle.
 

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn