Verkiezing gestart: Beste biologische winkel van Nederland

01

Jan.

A

by Bart

De verkiezing van de Beste biologische winkel 2018 is gestart. Winkels die minimaal negentig procent biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen zich aanmelden voor de verkiezing. De verkiezing vindt plaats in de categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor de winkel die het meest onderscheidend presteert op het thema beleving.

Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2018, categorie X’ voeren en zijn op die manier een jaar lang het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en ketenorganisatie Bionext. Doel van de verkiezing is het ondernemerschap en de innovatiekracht van de biologische winkelier uit te lichten.

Dit jaar is het thema klantbeleving. Hoe spelen de biologische winkels daar op in, zowel in de winkel als online? Te denken valt aan productkennis, het adviseren daarin, het organiseren van proeverijen, kookdemo’s en klantenavonden, samenwerking met horeca of andere lokale organisaties, transparantie over de herkomst van producten en achtergrondinformatie over de (lokale) boer. De verkiezing is een mix van een professionele vakjury, publieksstemmen en hun beoordelingen. De jury nomineert drie winkels in elke categorie. Vanaf november kan het publiek stemmen en gaan de juryleden op bezoek bij de winkels. De mening van de jury telt voor tachtig procent mee, de publieksstemmen voor twintig procent.

Welke winkels zich 'Beste biologische winkel van Nederland' mogen noemen, wordt bekend gemaakt op woensdag 17 januari 2018 op de Bio-beurs in Zwolle.

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn